2. pro 2019.

U župi sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika u Lasinji, 30. studenog i 1. prosinca, održan je susret ministranata Sisačke biskupije od 7. razreda osnovne škola do 2. razreda srednje škole. Dječaci su se u jutarnjim satima, zajedno s povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja, vlč. Hrvojem Zovkom, okupili u  duhovnom centru Lasinja.

Dva dana bila su provedena u zajedništvu molitve, kateheza, igre, sportskih aktivnosti, međusobnog upoznavanja i sklapanja novim prijateljstava te slavljenja svete mise. Večernju svetu misu u subotu predslavio je biskup Vlado Košić koji je u homiliji, propovijedajući o pozivu prvih učenika, ohrabrio odječake u njehovu promišljanju o Isusu. Nedjeljnu župnu svetu misu predslavio je vlč. Hrvoje Zovko potaknuvši župljane na molitvu za odaziv svih onih koje je Gospodin pozvao na put svećeništva i redovništva. Animaciju programa susreta ministranata s povjerenikom osmislili su i vodili bogoslov Sisačke biskupije pete godine, Damir Kunić i sjemeništarac 4 razreda, Stjepan Kovačević.

Ovim putem najavljujemo i sljedeći susret ministranata za dječake od 3. do 6 razreda osnovne škole koji će se u Lasinji održati 31. ožujka i 1. travnja 2019. godine.

Pin It on Pinterest