2. pro 2019.

U subotu 30. studenoga 2019. godine održan je 1. duhovni susret 2. sezone KMNL “brat Bonifacije Pavletić”. Susret je započeo u pastoralnom centru župe Sv. Lovro gdje su animatori iz Zagreba posvjedočili o važnosti formacije mladog čovjeka u vjeri. U nastavku je Goran Granić umirovljeni nogometaš, danas nogometni trener igračima 12 ekipa KMNL iz čitave biskupije posvjedočio o svom nogometnom iskustvu kojem je vjera i obraćenje dala novu dimenziju. Uslijedila je Sveta Misa koju je predvodio fra Ante Barišić, župnik župe pape Svetog Ivana Pavla II. koji se s oltara spustio među mlade i na zanimljiv i humorističan način naglasio važnost i snagu euharistije te svete ispovijedi. Mladi su prihvatili njegove riječi i pristupili ispovjedaonicama gdje su ih čekali vlč. Ivan Grbešić povjerenik za mlade Sisačke biskupije i vlč. Danko Bizjak župnik župe BDM Kraljice mučenika, Lasinja.

Svetu misu je animirala Marijina legija u suradnji s pastoralom mladih Sisačke biskupije.

Nakon svete Mise nogometaši su se uputili u ŠRC Pigik odigravati utakmice, a animatori iz svih dekanata biskupija nastavili su s formacijom i dogovorom za predstojeće događaje.

KMNL sad broji 12 ekipa nakon priključenja momčadi Sv.Nikola biskup -Hrvatska Kostajnica i bl. Alojzije Stepinac – Budaševo. Oni su odigrali svoje prve utakmice u KMNL te jedna pokazala dobru igru i mogućnost borbe za vrh tablice, a drugi želju i potencijal, ali mladost je presudila. Ukupno je odigrano 11 utakmica, neke su odrađene rutinerski dok se u nekima vidjela prava borba na terenu. Odigran je i derbi dekanata između Kupčine i Lasinje koji je privukao najveću pažnju publike. Domaća ekipa Sv. Lovre imala je najveću podršku s tribina u rutinerskoj utakmici protiv umorne ekipe iz Kutinske Slatine. Zanimljiva i borbena je bila utakmica između prošlogodišnjih osvajača ekipe Lasinja i ekipe Voloder koja je najavila pohod na naslov. Lasinja sigurno već umorna iz dekanatskog derbija trkački nije mogla pratiti Voloder, koji je taktički dobro podložan vođen trenerom Baltom nastavio pobjednički niz i pohod na naslov kako je već na početku sezone najavio njihov župnik vlč. Marijan Štingl, vidjeti je u nastavku hoće li im tko poremetiti planove. Kompletne rezultate pogledajte u rubrici UTAKMICE, a trenutnu tablicu i listu strijelaca u rubrici POREDAK.

Hvala svima na dolasku i fer i korektnoj borbi, jer bez Vas se KMNL ne bi ni održavala.

Valja naglasili da nije bilo pucanja deveteraca što znači da je najviše 4 faula napravljeno po poluvremenu. Zabilježeno je jedno isključenje zbog grubog starta, sve ostalo je prošlo bez nesportskog ponašanja i psovki. Svatko je časno pružio ruku protivniku nakon utakmice.

Hvala sudcima Maxu i Paoli.

Zahvaljujemo se Sisačkoj biskupiji, Župi Sv. Lovre, Župi Sv.Antuna Padovanskog – Voloder, Marijinoj legiji, Cafe Baru Petrus, ŠRC Pigik, Jamnici d.d., Pekarni Edi na donacijama i uslugama kako bi se mogla održati KMNL.

Pin It on Pinterest