21. lip 2021.

U nedjelju, 20. lipnja, pred svetkovinu zaštitnika župe sv. Alojzija Gonzage u Popovači, krštena su djeca obitelji Željka i Ružice Horvat. Obitelj Horvat ima osmero djece, ali ih je petero bilo nekršteno. Krštenja djece već su nekoliko godina planirali, no nikako da su se sve stvari posložile. Nastupila je pandemija pa se odgađalo, pa vremenske neprilike, a sada, uoči svetkovine zaštitnika župe dogovorili su datum i odlučili da se njihova djeca krste. Kršteni su: Mario, Maja, Irina, Tea i Teo.

Župnik Ivan Petrović, koji je djecu krstio, u propovijedi je istaknuo ljepotu sakramenta krštenja kojim se roditeljima u odgoj njihove djece pridružuje i sam Bog. Djeca postaju po događaju krštenja bliža Gospodinu, a sam Bog pokazuje da se to očituje u životu koji je sličan kao što je živio i njegov Sin Isus Krist. To prije svega znači da se živi čestito, pobožno i sveto, a događaj krštenja postaje prva postaja na tom putu.

Na kraju misnog slavlja roditeljima su uručeni darovi Biskupije. Druženje je nastavljeno u obiteljskoj kući u radosti djece i osvrtu na sakrament koji su djeca primila.

 

 

Pin It on Pinterest