25. stu 2010.

Ivan Faletar iz Popvače i Janko Lulić iz Odre sisačke, večer uoči svog đakonskog ređenja 26. studenog o. g. položili su ispovijest vjere te dali obećanje i prisegnuli na vjernost Sisačkom biskup mons. dr. Vladi Košiću u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku. Svečanom činu prethodilo je misno slavlje koje je u koncelebraciji svećenika Sisačke biskupije predslavio Mato Malekinušić, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja SB. Uslijedilo je molitveno bdijenje na kojemu su prisustvovali Sisački biskup, mnogi svećenici, bogoslovi te rodbina i prijatelji iz rodnih župa kandidata za đakonat.
Nakon molitvenog dijela Kazališna skupina Sisačkog dekanta izvela je predstavu o Damjanu de Vesteru, svećeniku iz Nizozemske koji je u 19. stoljeću nesebično pomagao skupini gubavaca, protjeranih i odbačenih zbog njihove bolesti gube. Damjan de Vester brinuo se za gubavce na Havajskom otoku Molokaju postavši im ne samo duhovnik neko i liječnik, graditelji, učitelj te i jedan od njih. I sam se zarazio i umro od gube. Vjerujemo da će tako nesebično i Janko i Ivan pomagati svojoj Crkvi.

Red đakona Ivan i Janko primit će u subotu 27. studenog u Katedrali Uzvišenja Svetog Križa na misnom slavlju u 10 sati, koje će predvodit mons. dr. Vlado Košić sisački biskup. PKAS

 

 

 

foto: Stjepan Vego

Pin It on Pinterest