6. stu 2010.

Mons. dr. Vlado Košić, sisački biskup predslavio je Svetu misu povodom 30 godina smrti (07.11.1980.) Franka Duffa utemeljitelja laičke katoličke organizacije Marijina legija, u nedjelju 7. studenog u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa.

U koncelebraciji su sudjelovali vlč. Blagoš Prucha duhovnik Marijine legije na području Sisačke biskupije , vlč. Mato Malekinušić, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja SB. Uz redovite vjernike koji se okupljaju na nedjeljnoj večernjoj misi u Sisačkoj katedrali euharistijskom slavlju sudjelovalo je preko stotinjak legionara iz Petrinje, Siska, Zagreba, Gline, Lekenika, Sunje, Komareva, Topuskog, Lasinje, Gušća, Odre, Sela, Martinske Vesi, Crnca, Male Gorice, Kratečkog gdje djeluje Marijina legija.

Posebni doprinos ljepoti misnog slavlja dali su mladi legionari svojim sviranjem i pjevanjem, te tako euharistijsko slavlje učinili svečanijim.

 

U prigodnom obraćanju vjernicima biskup Vlado dao je podršku članovima Marijine legiji u svojoj Sisačkoj biskupiji, te ih pozvao na molitvu za obitelj, svećenike, biskupe, kao i nova svećenička i redovnička zvanja. Istaknuo je važnost laičkog apostolaka za potrebne u domovima umirovljenika, bolnicama i drugim prostorima gdje ljudi traže Boga. Legionare je oduševio što je za nedavnog posjeta prezidija u Glini poželio biti molitveni član Marijine legije. Predsjednik Zagrebačke regije Marijine legije brat Anto Brkić uputio je pozdravne riječi te zahvalio na brizi koju pokazuje za legionare.

Nakon misnog slavlja biskup, svećenici i legionari okupili su se u Velikoj dvorani Pastoralnog centra katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa na prigodno druženje uz kolače i sokove.

Pin It on Pinterest