15. kol 2010.

Na svetkovinu Velike Gospe kotorski biskup Ilija Janjić predvodio je središnje euharistijsko slavlje u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću u koncelebraciji s generalnim vikarom Sisačke biskupije preč. Josipom Ćorićem, svećenicima Ivanićgradskog dekanata i franjevcima koji djeluju u župi Kloštar Ivanić, čuvarima toga marijanskoga svetišta.

 
Na početku misnoga slavlja uslijedila je tadicionalna svečana procesija s kipom Majke Božje Kloštarske, Marije, Majke Milosrđa ulicama mjesta Kloštar Ivanića, u kojoj su Marijin kip nosili mladi odjeveni u nošnje moslavačkoga kraja. U tijeku svečanoga ophoda i na misnome slavlju pjevao je župni zbor pod vodstvom s. Fabiole Bobaš. Sve nazočne pozdravio je gvardijan franjevačkoga samostana Sv. Ivana fra Tomislav Božiček.

Govoreći o svetkovini Uznesenja Marijina, biskup Ilija je u propovijedi pokušao povezati Gospu od Škrpjela i Mariju, Majku Milosrđa u Kloštar Ivaniću. Vjernike je pozvao da budu istinski hram Duha Svetoga i svjedoci Kristova Kraljevstva, te ih sve potaknuo da mole za svećenike. Upozorivši na bolnu stvarnost čestih rastava brakova pri čemu najviše pate djeca, biskup Janjić je obitelji potaknuo na molitvu i pobožnost prema Blaženoj Djevici-
Na kraju mise biskup Janjić je pozvao vjernike na hodočašće u Boku Kotorsku, a župnik fra Josip Vrbanec zahvalio je biskupu, vjernicima i svima koji su dali svoj prinos proslavi blagdana.

Biskup Janjić je posjetio i dvije ženske redovničke kuće u župi Kloštar Ivanić. U pratnji gvardijana fra Tomislava Božičeka posjetio je samostan sestara karmelićanki Male Terezije od djeteta Isusa, te samostan školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije.

Pin It on Pinterest