15. ožu 2013.

U Svetom Jurju na Bregu izvršena je u petak 15. ožujka primopredaja elektronskih zvona novoosnovanoj župi Preobraženja Gospodnjega u Petrinji u Sisačkoj biskupiji. Zvona su marke Belltron DMC-250A, a komplet sadržava četiri trube, miksetu i postolje za zvona.

Župnik iz Petrinje Josip Karas zahvalio je u ime svoje župne zajednice na daru, rekavši kako je to prva vrijedna donacija za njihovu župnu crkvu, koja je na početku izgradnje. Njihova župa nastala je podjelom župe sv. Lovre u Petrinji, a župna crkva sv. Lovre Domovinskom ratu bila je potpuno razrušena.

Župa Sveti Juraj na Bregu, koja se nalazi u gornjem Međimurju u Varaždinskoj biskupiji, prije pet godina doživjela je veliku nesreću kada se urušio zvonik poznate barokne župne crkve Sv. Jurja te je većina crkve bila porušena. Budući da je župna zajednica tada osjetila pomoć cijele Crkve u Hrvata te je u nekoliko godina ponovno izgradila svoju župnu crkvu, na ovaj je način poželjela pomoći drugima kada im je to potrebno, istaknuo je župnik Ivica Puškadija.

Obojica župnika izrazila su prilikom primopredaje obostranu radost te želju da se obje župe još više međusobno povežu kao bratske zajednice koje dijele sličnu tragediju koja ih povezuje.

 

 

Pin It on Pinterest