17. lis 2019.

Uvijek je živo i veselo u Dječjem vrtiću Svete Marije Magdalene u Selima. Vrijedne i kreativne odgojiteljice i marljivi mališani različitim aktivnostima obilježavaju Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U nedjelju, 13. listopada su u crkvi u Selima obilježili Nedjelju zahvale za kruh i plodove zemlje, a u utorak, 15. listopada pripremili program i druženje za drage goste i članove obitelji.

Pozivu na program i druženje, uz obitelji mališana koji pohađaju Vrtić, odazvali su se predstavnici Biskupije i Županije, predstavnice vrtića s kojima DV Svete Marije Magdalene uspješno surađuje, predstavnici medija koji redovito prate rad ovoga vrtića, predstavnici KUD-a „Radost“ Sela, tamburaši iz Volodera i brojni ljudi dobre volje.

Sve ih je u uvodnoj riječi pozdravila ravnateljica vrtića sestra Krešimira, a potom su pozdravne riječi uputili vlč. Janko Lulić kancelar Sisačke biskupije i gđa. Ivanka Roksandić predsjednica Županijske skupštine. Oboje su izrazili zadovoljstvo što su u prilici prisustvovati ovom programu te pohvalili trud i rad svih koji su vrijedno radili u pripremi svih aktivnosti provedenih u sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje.

Program koji su prikazali mališani i tete šarolik je kolaž pjevanih, plesnih i glumačkih ostvaraja najmlađih. Prostor namijenjen izvođenju programa ispunilo je četrdesetak mališana odjevenih u narodne nošnje posavskog kraja, neke izrađene posebno za ovu prigodu. Nikoga u publici to nije ostavilo ravnodušnim. Prekrasan prizor mališana koji od najranije životne dobi uče kako biti promotori svoga zavičaja, kako s ponosom, iako maleni, odjenuti narodnu nošnju te plesati i pjevati kola i pjesme Posavine. Ono što je svakako potrebno istaknuti je izvrsna uvježbanost svih točaka. Svi koji rade s djecom predškolske dobi znaju koliki napor to iziskuje, stoga pohvale idu odgojiteljicama i svima koji su uvježbavali djecu. U programu su nastupili i njihovi roditelji koji su izrekli promišljanja o značenju kruha u svakodnevnom životu. Dragi gosti bili su tamburaši iz Volodera koji su sviranjem potpomogli mališane u izvođenju kola i pjesama, a kasnije, prilikom druženja na vanjskom prostoru vrtića svirkom i pjesmom zabavili male i velike goste.

Po završetku programa održan je blagoslov kruha u koji je sve prisutne uveo vlč. Janko Lulić.

Pin It on Pinterest