28. srp 2010.

Svečanim misnim slavljem u četvrtak 29. srpnja proslavljen je blagdan sv. Marte nebeske zaštitnice župe Šišinec u Pokupskom dekanatu. Misno slavlje u prepunoj crkvi je predslavio župnik Pešćenice i kancelar Sisačke biskupije Marko Cvitkušić uz sudjelovanje župnika iz susjednih župa i vojnog kapelana p. Dragana Majića iz Đakova.

Na početku sv. Mise, na kojem je sudjelovala županica Sisačko-moslavače županije, te predstavnici grada Siska, Lekeničke općine i raznih udruga proizišlih iz Domovinskog rata, sve je nazočne pozdravio toplim i biranim riječima domaći župnik vlč. Mladen Vidak.

 

U prigodnoj propovijedi je predvodnik misnog slavlja govorio o gostoljubivosti sv. Marte i njezinoj vjeri u božanstvo Isusa Krista. Na koncu svoje propovijedi je sve nazočne pozvao da u svome svakodnevnom životu dadnu mjestu Kristu u svome srcu, a svojim življenjem svjedoče njegovo Uskrsnuće.

Misno slavlje su svojim skladnim pjevanjem uzveličali pjevači iz susjedne župe Žažina. Poslije sv. Mise su udruge Domovinskog rata, predvođene vojnim kapelanom p. Draganom Majićem položili vijence, zapalili svijeće i pomolile se za sve poginule i nestale Domovinskog rata na Spomen-obilježju ispred crkve, a potom su se zaputili do rijeke Kupe gdje su odali počast svima stradalima Domovinskog rata.

Pin It on Pinterest