10. stu 2010.

U četvrtak, 11. studenoga 2010. u župi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi bilo je vrlo svečano, proslavljen je Dan župe i  Dan općine. Prije početka misnog slavlja preuzvišenog oca biskupa Vladu Košića i župnike susjednih Župa dočekao je župnik župe sv. Martina biskupa vlč. Drago Kozić i župljani ispred crkve. Da bi iskazali svoje poštovanje i radost mnogi su se obukli u prekarasne narodne nošnje.

 

Dolaskom župnika Drage Kozića u našu župu, župa je zaživijela novim životom, što se vidjelo i osjećalo pri dolasku našeg biskupa i uzvanika.

Svečanu misu predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Na misnom slavlju prisustvovalo je jedanaest župnika iz susjednih župa. Svake godine župljani se pripremaju za proslavu blagdana svoje župe trodnevnicom prije samog blagdana sv. Martina.

I ove godine, u prepunoj crkvi, pokazali su svoju radost što mogu na dostojanstven način slaviti sv. euharistiju i tako proslaviti taj dan. Na samom početku misnog slavlja preuzvišenog oca biskupa u ime svih vijeća župe i župljana pozdravila je izaželjela mu je dobrodošlicu predsjednica pastoralnog vijeća gđa. Marica Stanković. Naglasila je da se župljani ove godine posebno raduju susretu s biskupom jer je ove godine došao prvi puta kao sisački biskup u njihovu župu.

Marica Stanković

Pin It on Pinterest