27. srp 2014.

U utorak, 22.srpnja 2014. u Sunji je proslavljen blagdan zaštitnice župe, sv. Marije Magdalene. Svečanost je svojom nazočnošću uveličao Biskupijski kancelar vlč. Marko Cvitkušić, te svećenici iz Dubice, Kostajnice i Komareva. Euharistijsko slavlje predvodio je prošlogodišnji sunjski mladomisnik, vlč. Tomislav Kolar, župni vikar bazilike sv. Kvirina u Sisku. U nadahnutoj homiliji pozvao je vjernike da u Mariji Magdaleni pronađu uzor trajnog i predanog životnog hoda za Kristom, u radostima i žalostima, pod teretom križeva koji su različiti za svakog čovjeka,ali trajno prisutni, jer  je to jedini način da ga radosno susretnemo i u vječnosti.

Osobitost ovogodišnje proslave bila je nazočnost vlč. Ivana Faletara, dosadašnjeg  župnog vikara Katedralne župe u Sisku. Njega je domaćin slavlja, vlč. Božo Pinjuh pozvao s nakanom da upozna župu kojoj od rujna treba postati upraviteljem, jer vlč. Pinjuh postaje upraviteljem župe Križ. U pozdravnoj riječi vlč. Pinjuh je istaknuo da želi odagnati strepnje koje možda u sebi nosi vlč. Faletar, jer ovo mu je prvo imenovanje upraviteljem župe, što je vrlo odgovorna i zahtjevna zadaća,koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svoju podršku župljani su mu iskazali iskrenim pljeskom.

Svečanost je nastavljena druženjem i ručkom, kojem su uz svećenike prisustvovale vjeroučiteljice, gosti, te članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća.

Gordana Brkanac

Pin It on Pinterest