26. lis 2011.

Mons. Vlado Košić, sisački biskup pokrenuo je u utorak 25. listopada mrežne stranice mladih Sisačke biskupije na adresi www.mladisb.hr u Velikoj dvorani Pastoralnog centra Katedralne župe u Sisku. Tom prigodom biskup Košić je kazao kako će na mrežnim stranicama biti sve informacije za  Susret hrvatske katoličke mladeži 5. i 6.svibnja slijedeće 2012. godine u Sisku, te preporučio mladima da se njima koriste.

Tajnik Odbora za Susret hrvatske katoličke mladeži Stjepan Vego predstavio je sadržaj stranica ističući kako će mladi osim svih potrebnih informacija za sudjelovanje na SHKM moći naći i informacije, kada i u koje vrijeme mogu u svojim župama naći vjeronaučne susrete, susrete zborova mladih, a uskoro će na stranicama biti i raspored misa u župama Sisačke biskupije koje animiraju mladi, kao i sve druge informacije o mladima u župama i Sisačkoj biskupiji. Mladi će na stranicama,također, moći pronaći informacije o svojim animatorima, o dekanatskim koordinatorima i o školi animatora koja se svake godine održava na Malom Lošinju.

Stranica će ostati aktivna i nakon susreta Hrvatske katoličke mladeži, a bit će tu vijesti, najave događanja, kateheze i ostale korisne informacije za mlade. Na stranici je ujedno i poveznica za stranice Susreta mladih na Facebooku. Predsjednik organizacijskog Odbora za Susret hrvatske katoličke mladeži vlč. Branko Koretić je obznanio kako je snimljena odabrana himna Susreta pod nazivom ‘U svjetlosti hodimo’ što je ujedno i geslo susreta. Tekst za himnu čiji zvuk je tada prezentiran napisala je Ana Čerina, glazbu Karlo Ivančić, a aranžmana Goran Kovačić.

Stranice je izradio Ivan Pleše, dizajn za stranice izradila je Maja Sente, dok ih je sadržajem ispunio Stjepan Vego.

Mreže stranice mladih Sisačke biskupije bogate sadržajem, tekstom, slikom i pjesmom svjedoče o bogatoj povijesti grada Siska kao i Sisačke biskupije te će biti dobro pomagalo svim posjetiteljima, te mladima Sisačke biskupije kao i onima koji će hodočastiti na SHKM u Sisak 5. i 6. svibnja iduće godine kazao je mr. Antun Sente, predstojnik Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije pod čijim vodstvom su Stranice izrađene. 

 

Pin It on Pinterest