27. lis 2011.

Odbor HBK za mlade održao je 27. listopada redovitu sjednicu u prostorijama Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku. Na početku zasjedanja članove odbora pozdravio je domaćin mons. Vlado Košić, sisački biskup, koji je zbog odsutnosti predsjednika Odbora HBK za mlade, zagrebačkog pomoćnog biskupa, mons. Mije Gorskog predsjedao sjednicom. Tema ovog zasjedanja bio je Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku.

 

Vlč. Branko Koretić, povjerenik za mlade Sisačke biskupije, upoznao je povjerenike za mlade hrvatskih biskupija i nadbiskupija s tijekom priprema za susret i ovom prilikom im predstavio himnu susreta „U svjetlosti hodimo“ koju izvodi Zbor mladih Sisačke biskupije.Tajnik Odbora za pripreme SHKM u Sisku, Stjepan Vego, predstavio je mrežne stranice Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije i službenu facebook stranicu susreta te pozvao povjerenike da svojim mladima skrenu pozornost na njih kao na mjesto brzog i pravovaljanog informiranja o susretu.

Jedna od ključni tema sjednice bile su prijave. Povjerenici su iznijeli dosadašnja iskustva s prijavama mladih i prijavama obitelji, te dali konkretne prijedloge kako sustav unaprijediti za susret u Sisku. Dogovoren je i iznos kotizacije za sve sudionike. On će iznositi 20 kuna: 10 kuna će biti namijenjeno za Zakladu “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” koja stipendira studente s područja Sisačke biskupije, a druga polovica za pomoć u organizaciji susreta.

Nakon sjednice slijedila je Služba riječi u Katedrali tijekom koje je mons. Vlado Košić, sisački biskup, blagoslovio i predao povjerenicima Kvirinovu svjetiljku, repliku uljanice iz 4. stoljeća nađene u Sisku. Oni će ih ponijeti u svoje biskupije kao simbol zajedništva čiji će se vrhunac dogoditi u Sisku sljedeće godine (SV)

 

.

Pin It on Pinterest