24. lis 2011.

U subotu 22. listopada u župi Sv. Petra u Ivanić-Gradu, Sisačka biskupija proslavila je Dane kruha pod motom „Žitni proizvodi na obiteljskom stolu po receptu naših baka“.

U proslavi su sudjelovali svi dekanati Sisačke biskupije sa svojim predstavnicima: župa Martinska Ves kao predstavnik Sisačko-pešćeničkog dekanata, župa Gora kao predstavnik Petrinjskog dekanata, župa Komarevo kao predstavnik Sisačko-katedralnog dekanata, župa Glina kao predstavnik Glinskog dekanata, župa Kutina kao predstavnik Kutinskog dekanata i župa Križ kao predstavnik Ivanićgradskog dekanata.

Program je započeo svečanim misnim slavljem koje je predvodio generalni vikar Sisačke biskupije, mons. Josip Ćorić. Župa domaćin recitacijom kruhu izrazila je svoju dobrodošlicu svim sudionicima, a župni dječji zbor animirao je misno slavlje. Nakon mise slijedio je prigodni program koji su osmislili učenici OŠ Đure Deželića i OŠ  Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada zajedno sa svojim ravnateljima i vjeroučiteljima.

Na prodajnim stolovima ispred župne crkve svaka župa predstavila je bogatstvo svojih proizvoda, a prihod od prodaje namijenjen je Caritasu Sisačke biskupije.

Na kraju susreta riječi zahvale svim sudionicima uputili su: predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko  i mons. Josip Ćorić.

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest