14. pro 2015.

U subotu, 12. prosinca 2015. u 19 sati u Hrvatskom Domu u Glini, župni zbor ‘Nepomuk’ održao je tradicionalni predbožićni koncert.

Ove godine dodatni razlog za slavlje bila je i deseta godišnjica postojanja zbora. Zbor je osnovao 2005. godine vlč. Alfred Kolić koji je te godine i preuzeo upravljanje glinskom župom.

Zbor uspješno od samog početka vodi gosp. Marijo Ožaković. U deset godina mnogo je mladih ljudi prošlo kroz zbor, koji su se za ovu svečanu prigodu opet okupili. Neki su se u njemu zadržali duže neki kraće vrijeme, a ima ih koji su u njemu od samoga početka. U njemu veći dio članova dolazi iz mladih obitelji, koji unatoč poslu i drugim obiteljskim obvezama, daruju svoje vrijeme za crkveno pjevanje jer imaju volju i glazbeni talenat i žele tim svojim darom dati svoj doprinos župnoj zajednici.

Svojim divnim pjevanjem uveličavaju naša nedjeljna i blagdanska misna okupljanja. Redovite pjevačke probe petkom navečer nisu samo vježbanje novih i starih pjesama nego i druženja, zajedništva, slavlja imendana i rođendana. Na koncertu su kao gosti nastupili i predstavnici župnog zbora ‘Uzvišenja Sv. Križa’ iz Kravarskog pod vodstvom gosp. Josipa Kolareca. I jedni i drugi su nas razveselili prekrasnim pjevanjem raznih crkvenih i duhovnih pjesama.

Svojim dolaskom na koncert obradovao nas je naš biskup Vlado Košić zajedno sa kancelarom mons. Markom Cvitkušićem. Također, na koncertu su bili i svećenici: Alfred Kolić, Ivan Kljunić, fra Juro Stipić i Ivica Mađer.

Na kraju koncerta riječima pohvale, zahvale i poticaja prisutnima, a osobito pjevačima obratili su se i domaći župnik vlč. Ivica Mađer, osnivač zbora vlč. Alfred Kolić i biskup mons. Vlado Košić.{youtube} 3Lww92gbtYQ{/youtube}


Pin It on Pinterest