14. stu 2011.

U nedjelju 13. studenog u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, mons. Vlado Košić, sisački biskup,predvodio je svečano misno slavlje i posvetio novi kameni oltar. Tom prigodom biskup je u oltar položio i svetačke moći, a uz relikvije ostavljena je i isprava o posveti oltara u kojoj je za trajni spomen zabilježeno kada, gdje i tko je izgradio i posvetio oltar. Oltar je izradio gospodin Ivan Nestić, klesarski majstor, po nacrtu ing. arhitekture Željka Nestića.

„Oltar je središnji dio svakog Božjeg hrama, gdje se iz dana u dan, a osobito nedjeljom i blagdanom svečano slavi spomen žrtva Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Oltar je mjesto našeg vjerničkog jedinstva i zajedništva i bliske povezanosti s Bogom. Sa tog stola mi se hranimo Tijelom Kristovim i Riječju Božjom, slušamo nadahnuća Duha Svetoga i rastemo u vjeri i međusobnoj ljubavi, razumijevanju i dobroti“, istaknuo je biskup Košić u obredu posvete koji je slijedio nakon Bogoslužja riječi.

„Zamisao o novom oltaru i sveobuhvatnoj obnovi unutrašnjosti crkve ne bi bilo moguće ostvariti bez dobrovoljnih darova svih župljana koji se brinu da sakralni objekti na području župe budu dostojni i lijepi“, rekao je na kraju župnik vlč. Ivica Mađer.

Ovo misno slavlje ujedno je označilo i kraj pastoralnog pohoda biskupa Košića ovoj župi u kojem se nalazio od četvrtka 10. studenog.

 

 

 

Pin It on Pinterest