14. stu 2011.

U subotu 12. studenog u dvorani Doma Rafinerije u Sisku, a u organizaciji Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije,  održan je Susret animatora koji je okupio osamdesetak mladih s područja Sisačke biskupije. Susret je održan s ciljem da okupiti sve one koji mogu darovati svoje vrijeme i sposobnosti za što kvalitetniju pripravu mladih za SHKM u Sisku 2012. godine.

Susret je započeo zajedničkom molitvom za SHKM u Sisku koju je predvodio mons. Vlado Košić, sisački biskup. Nakon molitve biskup je pozdravio okupljene zahvalivši im na trudu i nesebičnosti kojom se daju svojim mladima kao župni animatori, a i koji će sada uložiti kao animatori za Susret u Sisku. Član Odbora za pripremu Susreta, zadužen za animatore, vlč. Božo Pinjuh mladima koji su preuzeli ovu zahtjevnu zadaću približio je važnost njihovog djelovanja, ne samo u pripravi Susreta i animiranju obitelji  i mladih, nego i nakon njega. Vlč. Pinjuh osvrnuo se i na značenje loga i objasnio je mladima povijesni kontekst „Kvrinove uljanice“.

Vlč. Branko Koretić, povjerenik za mlade, protumačio je geslo susreta i predstavio mladima šest animatora instruktora koji već dvije godine rade na formaciji župnih animatora. Vjeroučiteljica Gordana Brkanac, govorila je o Priručniku za animatore i mladima predstavila najbolje načine kako da pripreme kateheze za župne vjeronauke.

U nastavku mladi su nastavili rad u manjim skupinama gdje su na razne kreativne načine, uz pomoć vjeroučitelja, obradili po jednu katehezu iz Priručnika i zaključke iz njih su predstavili okupljenima.

Susret je završio zajedničkom večerom i druženjem tijekom kojeg su mladi animatori nastavili razmjenjivati svoja iskustva.  

 

Pin It on Pinterest