3. stu 2012.

 

Lovačkim društvima – udrugama

na području Sisačke Biskupije

-svima-

Dragi prijatelji lovci!

Nakon što je ponovno uspostavljena Sisačka Biskupija, ove godine ćemo po treći put proslaviti zaštitnika lovaca sv. Huberta.

I ove godine želimo uz molitvu, pjes mu i druženje proslaviti našeg zaštitnika. Doista ste dragi lovci učinili puno, rekao bih da ste uvijek na prvoj crti, od Domovinskog rata do danas. I kad je ponovno uspostavljena naša Biskupija, i kad smo ove godine bili domaćini susreta mladih, opet ste pokazali snagu i zajedništvo kroz svoj doprinos.

Crkva treba vašu snagu, dobrotu, plemenitost i ljubav, a treba vas i Domovina i ovaj narod, prva crta nije više kao u Domovinskom ratu, danas je to obrana nacionalnih interesa. Kako piše u uvodniku Glasa koncila – citat: ”Borba protiv neviđene agresije iznutra, gdje nema više vanjskog neprijatelja.” Danas je to vaš glas i podrška radniku ‘Gredelja’ i tolikim braniteljima koji su preživjeli više od četiri godine Domovinskog rata, ali nisu uspjeli preživjeti mir i slobodu, u vlastitoj Domovini, i nažalost oduzeli su si život.

Tu vas trebamo, i Crkva i Domovina i hrvatski narod, i ne sumnjam da ćete dati sebe kao i do sada. Kao povjerenik, mogu u svoje ime, i u ime naše Biskupije reći jedno veliko i iskreno hvala, za svaki vaš doprinos i žrtvu.

Sveta Misa u katedrali bit će na Dan sv. Huberta, 3. studenog u 19 sati, koju će predvoditi naš biskup, mons.dr.Vlado Košić.

Nakon sv. Mise imat ćete priliku pogledati izložbu zastava, raznih lovačkih udruga našeg županijskog saveza, u dvorani katedralne župe, a nakon toga tradicionalno druženje u dvorištu pastoralnog centra, uz lovački gulaš i sviranje naših rogista.

Siguran sam da ćete se rado odazvati i doći na proslavu našeg zaštitnika sv. Huberta, i zato za sve Vas i Vaše obitelji molim blagoslov dobrog Boga i pomoć našeg zaštitnika!

 

Božo Pinjuh, povjerenik

Pin It on Pinterest