25. tra 2016.

Pedeset godina braka proslavili su u subotu 23. travnja u župnoj crkvi Sv. Josipa Radnika u Sisku Miroslav i Đurđa Blažek. Zahvalni Bogu na dugom bračnom suživotu i bogatom iskustvu obiteljskog zajedništva tom prigodom obnovili su bračne zavjete okruženi svojom obitelji djecom: Željkom i Zlatkom Žirkovićem s unukom, Miroslavom i Mariom Relićem s dvoje unučadi, te kumovima i prijateljima.

Misno slavlje predvodio je domaći župnik i gvardijan fra Roko Bedalov ističući u homiliji koliko blago u sebi nosi obiteljski život. Posebno se osvrnuvši na ulogu majke, koja tiho brine o svemu, ostavlja trag na cijeloj obitelji fra Roko je povezao tu sliku s Marijom koja na svadbi u Kani Galilejskoj prva vidi da nema vina i potiho moli svog Sina da pomogne mladencima. Župnik je potaknuo i obitelj slavljenika da po primjeru Kane Galilejske ne budu oni koje se dive čudu koje gledaju, kao što je i slavlje bogatih 50 godina braka, već da poput prisutnih apostola na svadbi i u ovom slavlju pronađu vjeru i naslijede preko svojih roditelja, djeda i bake u bogatom iskustvu pomaganja, sloge i obiteljskog mira.

Na kraju, župnik je zahvalio obitelji Blažek na dugogodišnjem pomaganju i angažmanu osobito u župnom Caritasu oko kojeg je gospođa Đurđa pomagala dugi niz godina za mandata više župnika.

Svetu misu su svojim sviranjem na tamburama animirali unuci slavljenika na čemu im je baka posebno zahvalila.

Pin It on Pinterest