25. tra 2016.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 24. travnja u crkvi Sv. Josipa Radnika u Sisku misno slavlje za članove Hrvatske zajednice bračnih susreta. U koncelebraciji bili su duhovnik Zajednice vlč. Nikola Majcen i domaći župnik i povjerenik za Pastoral braka i obitelji fra Roko Bedalov koji je na početku i pozdravio biskupa.

Prije mise biskup je sudjelovao na redovitom mjesečnom susretu ZBS-a koji je okupio 29 parova s područja cijele Biskupije. Tom prigodom biskupu je i dodjeljena zahvalnica za potporu u organizaciji Europskog vijeća zajednice koje je održano prošle godine u Mariji Bistrici.

Govoreći o pročitanoj Božjoj Riječi biskup je podsjetio kako pisac Djela apostolskih opisuje putovanje Barnabe i Pavla po Sredozemlju gdje su učvršćivali duše učenika te ih bodrili da ustraju u vjeri. „Prošle smo nedjelje imali Nedjelju Dobrog Pastira i znamo kako je Isus rekao apostolu Petru da kada dođe k sebi, da onda učvršćuje u vjeri svoju braću. Dakle, uloga je apostola, sv. Petra i njegovih nasljednika biskupa i svećenika, učvršćivati svoju braću u vjeri, ali uloga je to i svih vjernika, a osobito muževa i žena, očeva i majki“, rekao je biskup te dodao kako mu je bilo lijepo slušati na današnjem susretu članova Zajednice bračnih susreta svjedočanstva roditelja koji imaju djecu u sjemeništu i novicijatu i koji se mole Bogu za njih. „Sjetio sam se kako su prošlu nedjelju u katedrali nakon mise mladi sisačkih župa izveli predstavu o blaženom Alojziju Stepincu. U njoj se govori kako majka Barbara otkako je rodila Alojzija, svoje osmo dijete, pedeset godina se sve do smrti svaki dan molila i tri dana u tjednu postila kako bi on postao svećenik. Doista, mnogo može molitva roditelja i zato pred Boga stavljajte te nakane Crkve da bude pastira, da bude dovoljno onih koji će učvršćivati duše učenika bodreći ih da ustraju u vjeri“.

U nastavku je biskup rekao da pisac Djela apostolskih govori i kako su Barnaba i Pavao propovijedali svugdje gdje su stigli sve ono što je Bog učinio po njima. „Doista, tako i mi ne trebamo pripovijedati neke teorije, neko veliko znanje iz enciklopedija i teologije, nego ono što je Bog učinio po nama, to trebamo svjedočiti. To se moglo čuti i na ovom današnjem susretu te pohvaljujem i podržavam ovu zajednicu Bračnih susreta i preporučam svima koji osjete poziv da im se priključe“, zaključio je biskup.

Na kraju biskupu je na predvođenju slavlja i dolasku na susret zahvalio duhovnik vlč. Majcen istaknuvši kako ova zajednica kroz život parova i svećenika želi biti što djelotvorniji član Crkve, te kroz ljubav darovati sebe Gospodinu u službu.

Pin It on Pinterest