14. velj 2015.

Sisački biskup Vlado Košić započeo je u petak 13. veljače pastoralni pohod župi sv. Marije Magdalene u Selima.

Na početku pohoda biskupa je na ulazu u župnu crkvu dočekao i pozdravio župnik preč. Mato Sukalić, a u ime vjernika pozdravila ga je tajnica Pastoralnog vijeća gđa. Vesna Turkalj. Nakon službe riječi biskup je pozdravio okupljene vjernike, te im čestitao 250 godina od završetka gradnje i posvećenja crkve. „Tornjevi ove lijepe crkve na ulazu u Sisak znak su kao dvije ruke koje u molitvi podignemo Bogu, koje nas upućuju da dignemo pogled gore, da se sjetimo Boga, da se sjetimo pomoliti, Bogu zahvaliti i preporučiti“, rekao je biskup.

Biskup se zatim u Pastoralnom centru susreo sa župnim Ekonomskim i Pastoralnim vijećem,

volonterima župnog Caritasa, članovima Marijine legije i drugim župnim suradnicima, a pohod je nastavio posjetom Dječjem vrtiću „Potočnica“. U OŠ „Sela“ biskupa su prigodnim programom dočekali učenici škole predvođeni ravnateljicom gđom Đurđicom Bočinom i vjeroučiteljicom gđom Ivankom Klobučar, nakon kojeg se biskup u razgovoru zadržao s ravnateljicom i nastavnicima koji su ga obavijestili o problemu sve manjeg broja učenika.

Biskup je pohodio i filijalne kapele Sv. Joakima i Ane u Stupnu, Srca Isusova u Jazveniku i Sv. Akacija i 10 000 mučenika u Gredi gdje se susreo sa župnim suradnicima i vjernicima iz ovih mjesta.

 

Pin It on Pinterest