31. ožu 2012.

Pasiju, impresivni scenski prikaz Kristove muke izvelo je stotinjak članova Marijine legije iz Petrinje i udruge Otisak u subotu 31. ožujka ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa u Sisku. Pred nešto više od dvije tisuće gledatelja, među kojima se nalazio i sisački biskup Vlado Košić te brojni svećenici, u ambijentu rimskih iskopina koje su dodatno pridonijele izvornosti same izvedbe mladi petrinjci pod vodstvom vjeroučitelja Vlade Sučeca ispričali su u slikama punima patnje i boli, ali i predanja i ljubavi Kristov život od najranije mladosti do smrti i uskrsnuća.

Isusa je, kao i tjedan dana prije na izvedbi u Petrinji, glumio Marijan Štingl, a u izvedbi je sudjelovao i kapelan župe sv. Lovre iz Petrinje vlč. Janko Lulić koji je istaknuo kako su svi glumci amateri, a cijeli projekt je realiziran uz minimalna sredstva, te uz trud i zalaganje nesebičnih ljudi i dobar je pokazatelj kako se puno toga može ostvariti uz malo dobre volje. Između ostalih, grob te rekvizite za predstavu izradio je petrinjski lončar Mario Valent, a kostime djelatnice krojačkog salona Slavica. U sisačku izvedbu Pasije uključili su se i vjernici sisačkih župa predvođeni katedralnim župnikom mons. Antunom Senteom.

S obzirom na brojnost publike te pljesak i ovacije koje su glumci dobili nakon izvedbe ova sisačko-petrinjska Pasija na dobrome je putu da postane tradicija, te da iz godine u godinu okuplja sve veći broj glumaca i publike.

Fotogalerija

 

Pin It on Pinterest