30. ožu 2012.

Duhovna obnova za mlade Kutinskog dekanata „Druga strana križa“ održana je u subotu 31. ožujka u župi bl. Alojzija Gonzage u Popovači, a predvodio ju je vlč. Antun Štefan.

Nakon uvodnog pozdrava župnika iz Popovače, vlč.Mate Draganovića, uslijedio je prvi nagovor. U njemu je vlč. Antun naglasio kako je važno uživati u mladosti, prijateljstvu i kako je važno voljeti samoga sebe. Mladi iz župe Osekovo kroz skeč prikazali su zamke zloga i jakost dobra te važnost savjesti.

Nakon kratke pauze uslijedilo je pokorničko bogoslužje, ali uz prispodobe i evanđelja, te mogućnost svete ispovijedi.

U drugom nagovoru vlč. Štefan posvijestio je mladima koliko ih Isus ljubi, koliko je željan i koliko nam pažnje posvećuje. Za kraj je rekao: „Zapamtite: Na licu osmijeh, a u srcu radost!“

Svetu misu u 17.30h predvodio je sisački biskup Vlado Košić koji je radosno najavio Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku poručio mladima da budu dobri domačini. Biskup je istaknuo i da mladi ne dolaze na Susret jesti i piti  „Ovo je susret na kojemu će se susresti mladi koji vjeruju, koji dolaze zbog Isusa. Posvjedočimo tada da smo mi stvarno oni koji hode u svjetlosti“, rekao je biskup.

Nakon mise mladi, ali i drugi župljani uputili su se na tradicionalni noćni križni put ulicama Popovače. AM

Pin It on Pinterest