3. stu 2011.

Povodom 114. obljetnice smrti brata Ivana Bonifacija Pavletića u školama Grada Kutine i okolice gostuje Andrea Tuvé, pantomimičar koji djeci i mladima nastoji približiti život Ivana Bonifacija Pavletića. Andrea Tuvé i njegov prijatelj Luca pantomimom i duhovitim skečevima prikazuju scene iz života Bonifacija Pavletića. Svoj trodnevni program započeli su u srijedu 2. studenog u Zbjegovači, rodnom mjestu Ivana Bonifacija Pavletića. Istog dana posjetili su Dječji vrtić, Srednju školu Tina Ujevića i Učenički dom u Kutini. Najveselije je bilo u Dječjem vrtiću gdje je program i najdulje trajao zbog svekolikog oduševljenja najmlađih. Andrea i Luca oduševljavaju duhovitošću i jednostavnošću svojih prikaza u kojima bez mnogo pripreme i pomagala uspijevaju dočarati najbitnije trenutke iz života brata Bonifacija.  Andrea je likovni umjetnik i restaurator sa Sicilije, pantomimom se bavi u sklopu projekta Klaunovi doktori koji uveseljavaju bolesnu djecu kako bi im odvratili misli od teških bolesti koje su ih zatekle. Na taj način je i on blizak Bonifaciju Pavletiću koji se također za svojeg života brinuo za bolesne.

Slijedećih dana Andrea i Luca planiraju posjetiti sve osnovne škole na području Grada Kutine gdje će u tri dana izvesti ukupno 13 predstava.

Širenje glasa o Bonifaciju Pavletiću okrunit će sveta misa u kapeli Sv.Duha na Gojlu na dan njegove smrti u petak 4. studenog u 15.00 sati.

 

Pin It on Pinterest