3. stu 2011.

Pastoral u župi tema je predavanja što ga je održao p. Andrzej Wosko, SCJ, na mjesečnom susretu svećenika Sisačke biskupije u četvrtak 3. studenog 2011. godine održanom u Velikoj dvorani Pastoralnog centra Katedralne župe Uzvišenja Svetog Križa u Sisku a pod predsjedanjem mons. Vlade Košića, sisačkog biskupa. Pater Andrzej je najprije ukratko predstavio svoj put do svećeništva te svoje prve svećeničke korake Hrvatskoj. Obzirom da dolazi iz Poljske govorio je o svojem iskustvu učenje hrvatskog jezika ali i o upoznavanju obitelji te stvaranju pastoralnog plana za pomoć kvalitetnijem životu čovjeka u današnjem svijetu. Drugi dio svog izlaganja p. Wosko je predstavio okupljenim svećenicima način rada u župi BDM Majke Crkve i Svetog Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici gdje je pater župnik, te o duhovnim i organizacijskim aktivnostima koje se u župi ostvaruju. Na kraju svog izlaganja p. Wosko ispričao je i nekoliko zgoda iz života blaženog Ivana Pavla II.

U drugom dijelu susreta biskup Košić, predstavio je svećenicima važnije datume u vremenu do Božića te najavio dva đakonska ređenja. Ređenje dvojice đakona za Sisačku biskupiji biti će 26. studenog, dok će ređenje trajnih đakona biti 10. prosinca u sisačkoj katedrali.

Velečasni Branko Koretić, upoznao je svećenike s tijekom pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži iduće godine u Sisku a gospodin Stjepan Vego, tajnik organizacijskog odbora SHKM predstavio je sadržaj mrežnih stranica za mlade Sisačke biskupije. O aktivnostima na svojim pastoralnim poljima govorili su preč. Franjo Ćuk, predsjednik Caritasa, fra. Nikola Jureta, povjerenik za pastoral obitelji, fra. Pero Kelava za pastoral Roma te mr. Antun Sente, predstojnik Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Susret svećenika Sisačke biskupije sa svojim Biskupom završio je zajedničkom ručkom. AS

Pin It on Pinterest