1. ožu 2020.

U župi sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika u Lasinji, 29. veljače i 1. ožujka, održan je susret ministranata Sisačke biskupije od 3. do 6. razreda osnovne škole. Dječaci su se u jutarnjim satima, zajedno s povjerenikom za pastoral duhovnih zvanja, vlč. Hrvojem Zovkom, okupili u  duhovnom centru Lasinja. Dva dana bila su provedena u zajedništvu molitve, igre, sportskih aktivnosti, međusobnog upoznavanja i sklapanja novim prijateljstava te slavljenja svete mise.

U subotu, 29. veljače, susretu se pridružio i sisački biskup Vlado Košić koji je s ministrantima i župljanima sudjelovao u pobožnosti križnog puta. Nakon pobožnosti uslijedila je sveta misa u kojoj je biskup Vlado dječake i župljane ohrabrio i potaknuo na promišljanje i molitvu za duhovna zvanja. Susret ministranata s biskupom zaključen je u dvorani pastoralnog centra gdje je uz igru biskup progovorio o svome djetinjstvu, ministriranju i odluci da postane svećenik, a ministranti su imali priliku postavljati pitanja na koja je biskup rado odgovarao.

Animaciju programa susreta ministranata s povjerenikom osmislili su i vodili bogoslovi Sisačke biskupije Damir Kunić i Rafael Mlinar te sjemeništarci Gabrijel Pezić, Stjepan Kovačić, Martin Radić. Ovim putem najavljujemo i šesti susret ministranata Sisačke biskupije (dječaka i djevojčica) koji će se održati u biskupijskom marijanskom svetištu Gospe naših stradanja u Gori 2. svibnja 2020. godine.

Pin It on Pinterest