8. stu 2020.

{youtube} qxQlARAi_9o{/youtube}

Drugi u nizu koncerata „Zagrlimo starije pjesmom“ održan je u subotu 7. studenoga u crkvi sv. Lovre u Petrinji. Za djedove i bake te sve umirovljenike nastupio je Vokalni ansambl „Petrusice” i Zbor mladih Marijine legije iz Petrinje, a prijenos uživo bio je dostupan putem Facebooka stranica i Youtube kanala Sisačke biskupije, kao i na valovima Hrvatskog katoličkog radija.

Na početku sve koji su pratili ovaj prijenos pozdravio je povjerenik za pastoral braka i obitelji vlč. Branko Koretić zahvalivši se svima uključenima u ovaj projekt i prenijevši pozdrave sisačkog biskupa Vlade Košića. S posebnom radošću ovaj koncertu su pratili brojni djedovi i bake kao i korisnici domova za starije i nemoćne. Prigodnu katehezu održao je povjerenik za pastoral starijih i bolesnik vlč. Saša Jozić, a program je vodio Daniel Berdais.

Ciklus od šest koncerata održava se povodom pastoralne godine posvećene djedovima i bakama u Sisačkoj biskupiji, a u sklopu istoimene inicijative Vijeća HBK za obitelj i život. U organizaciji sudjeluje povjerenstvo pastoral braka i obitelji, povjerenstvo za pastoral bolesnih, povjerenstvo za crkvenu glazbu, Ured za odnose s javnošću i povjerenstvo za pastoral mladih Sisačke biskupije.

Sljedeći koncert održat će se 5. prosinca u Ivanić-Gradu.

Pin It on Pinterest