2. lip 2012.

Na inicijativu župnika župe Sv. Marije, obiteljima župe su na nedjelju Presvetog Trojstva dodijeljene zahvalnice za angažman i doprinos u organizaciji Susreta i primanje mladih u svoje domove. Svetom misom u 11h obitelji su zajedno sa župnikom vlč. Brankom Koretićem zahvalile dragom Bogu za uspješno organiziran Susret, dobro pripremljene obitelji i mlade, te također za duhovne darove koje su primili od mladih koje su ugostili.

Župnik ih je u propovijedi podsjetio na gospodarsku krizu i teškoće koje su snašle ljude na području ove župe, ali isto tako na njihovo veliko srce, nesebičnost i žrtvu koju su pokazali zajedno sa svojim ukućanima. Obitelji su prihvatile poruku jingla koji se  vrtio na svim radijskim stanicama na području naše biskupije, u kojem je slana poruka obiteljima: „Otvorite im vrata svoga doma i kuće da se po dvorana ne muče.“. Župa se može ponositi na lijep odaziv obitelji, jer je upravo u toj župi, na ponos gradu i biskupiji 1200 mladih noćilo u nešto manje od 400 obitelji.

Zahvalnicu za doprinos Susretu hrvatske katoličke mladeži u Sisku, 5. i 6. svibnja 2012.g. kao i trajni spomen na Susret svakoj obitelji uručio je župnik pod motom „ Svatko neka dade kako je srcem odlučio, ne sa žalošću ili na silu, jer Bog ljubi vesela darivatelja. A Bog Vas može obilato obdariti svakovrsnim darom, da u svemu svagda imate svega dovoljno za se i izobilno za svako dobro djelo.˝ (2 Kor 9, 7-8)

Pin It on Pinterest