16. svi 2024.

Sedma godišnjica osnutka Komicija Marijine legije „Gospa Snježna“ iz Petrinje proslavljena je u srijedu, 15. svibnja. Misno slavlje u bazilici sv. Kvirin u Sisku predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s župnikom Robertom Jakicom te desetak svećenika. Obilježavanju su se odazvali Marijini legionari iz cijele biskupije.

U svojoj propovijedi, biskup Košić istaknuo je kako je Marijina legija najaktivnija molitvena zajednica u biskupiji koja se uz molitvu posvećuje i djelatnom radu kroz apostolat. Tu su i plodovi obiteljskog života uz prihvaćanje brojnijeg potomstva.

Biskup je kazao i kako Isus danas u evanđelju moli velikosvećeničku molitvu, dodavši: „Ako smo u zajedništvu Boga Oca, Sina i Duha Svetoga, ako primamo sakramente, članovi smo jedne Crkve. Kako ćemo graditi jedinstvo? U svojoj obitelji. Mi smo dužni čuvati jedinstvo i nekada odustati od svojih zahtjeva i od svojih želja. Gospodin nas je okupio da mi budemo duhovna zajednica. Spominjemo se danas Marijine legije te samostalnosti Komicija Gospa Snježna. Marijina legija je Marijina, a u svibnju je evo u tijeku i devetnica Duhu Svetom. Apostoli su prvo molili s Marijom, čekali i primili Duha svetoga. Marija je ta koja je na početku okupljala Crkvu, pa smo i mi pozvani da se zajedno s njom molimo i primimo Duha Svetoga.”, rekao je biskup.

Biskup je također naglasio da je današnji datum važan jer se i sjećamo tragedije Križnog puta te kako su mnogi pogođeni tom tragedijom. “Molimo za te žrtve, molimo  za njihovo spasenje.”, poručio je.

Misno slavlje je pjesmom animirao Zbor Marijine legije koji se već počeo pripremati za 6. Mladifest Hrvatska koji će biti održan idućeg mjeseca u istoj župi. Na kraju misnog slavlja biskupu je zahvalila i u ime Komicija,  pozdravila s. Iva Kovač. Uslijedilo je druženje okupljenih u prostorijama pastoralnog centra.

Pin It on Pinterest