22. lip 2014.

Župa bl. Alojzija Stepinca u Budaševu, koja ove godine obilježava jubilarnu desetu obljetnicu postojanja proslavila je u nedjelju 22. lipnja prvo mladomisničko slavlje. Mladu misu slavio je vlč. Ivica Šimunović. Na svečanom slavlju uz rodbinu, župljane i prijatelje mladomisnika sudjelovalo je dvadesetak svećenika među kojima su bili generalni vikar Biskupije mons. Josip Ćorić, kancelar mons. Marko Cvitkušić, duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu i propovjednik na misi vlč. Ivan Grbešić, domaći župnik vlč. Krešimir Bulić, nekadašnji župnik ove župe vlč. Nikola Majcen, te mladomisnici i kandidati za prezbiterat Zagrebačke nadbiskupije i Varaždinske biskupije.

Na početku okupljene je pozdravio vlč. Bulić istaknuvši kako će to da je Budaševo rodilo i dalo Crkvi svećenika biti upisano u Spomenicu kao jedan od najvažnijih događaja u povijesti vjernika župe.

U homiliji vlč. Grbešić je rekao kako ova mlada misa spaja one okupljene na njoj s nebrojenim mnoštvom svetaca na nebu. „Svi su oni, dragi Ivice, bili tvoji navijači do ovoga časa. Svi su oni molili Isusa da dovrši dobro djelo u tebi, koje je započeo prije deset godina kada te pozvao i poveo na put priprave za svećeništvo kroz naše sjemenište na Šalati i bogosloviju na Kaptolu. Njih smo prošle subote zazivali za vrijeme tvojeg svećeničkog ređenja i u našoj sisačkoj katedrali i molili da oni molitvom pred Božjim licem nastave navijati za tebe do kraja tvojeg svećeničkog života. To činimo i danas, kada nas ti po svojoj mladoj misi snažno povezuješ s njima i kličemo ti: blagoslovljen si ti koji nam dolaziš u ime Gospodnje“, poručio je vlč. Grbešić.

Govoreći o pročitanoj Božjoj Riječi propovjednik je istaknuo kako ona govori o ljepoti Božjeg poziva i izabranja, ali i o progonstvima tijela i svijeta. „Kako onda, tako i danas, Božji ljudi su progonjeni. Isus njima i tebi, dragi mladomisniče, danas u Evanđelju po tri puta ponavlja: Ne bojte se! Ljepota Božjeg poziva i izazovi svijeta pozivaju svećenika da se svakodnevno vraća na Izvor: molitvi, Euharistiji, Božjoj Riječi, sv. Ispovijedi, te iz njih crpe snagu za nesigurne putove svakidašnjice. Isus želi da ga ponesemo u svijet, da njegove vjernike ljubimo njegovim Srcem. To je milosrdno srce koje se sažalijeva nad mnoštvom koje luta tražeći Boga“, zaključio vlč. Grbešić.

Misi je prethodila procesija od rodne kuće vlč. Šimunovića, gdje je na početku primio blagoslov roditelja Đurđe i Marijana. Za ovaj događaj župljani i mladomisnik proteklih dana duhovno su se pripremali devetnicom.Pin It on Pinterest