22. lip 2014.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 21. lipnja svečano misno slavlje u crkvi Sv. Lovre u Petrinji i tom prigodom krstio Martu šesto dijete Vjekoslava i Mirne Uvalić. U koncelebraciji bili su župnik petrinjske župe Preobraženja gospodnjeg vlč. Josip Karas i župnik iz Gora vlč. Paško Glasnović.

U homiliji obraćajući se okupljenima biskup Košić je progovorio o važnosti prihvaćanja djece. „Kad Bog daruje djecu, a roditelji ih velikodušno primaju i žrtvuju se, to nije lako. Ja vam dragi roditelji, čestitam na toj otvorenosti i hrabrosti, danas kad to nije moda, kada je to svjedočanstvo protiv duha ovog svijeta koji se posvećuje svojoj lagodnosti, komociji, svom sebičnom uživanju. Prihvaćanje brojne djece je žrtva i to je, u kršćanskoj vjeri moguće, upravo iz ljubavi prema Bogu koji je sve naše bogatstvo”, rekao je biskup dodavši kako današnja misna čitanja hrabre roditelje da se ne brinu, jer se Bog brine, kako govori Isus u propovijedi na Gori, što ćemo jesti i što ćemo obući.

Otac Vjekoslav trajni je đakon, a  otvorenost životu potvrđuje i Vjekoslavov brat Ilija i njegova supruga Kristina koji imaju sedmero djece. Prije Marte, koja se rodila 1. travnja ove godine, Vjekoslavu i Mirni rodili su se redom: Ana Marija (1998.), David (1999.), Emanuel (2000.), Dolores (2001.) i Pavao (2009.).

Da je u subotu sve bilo u znaku brojne djece potvrdili su i Martini kumovi Dragan i Ljiljana Šako iz Petrinje koji imaju sedmero djece. Tako je zanimljivo da dva brata i sestra Uvalić i kumovi Šako zajedno imaju čak dvadeset i dvoje.

Na kraju misnog slavlja biskup je roditeljima uručio prigodne darove.

 

 

Pin It on Pinterest