31. pro 2013.

Misu zahvalnicu za proteklu građansku godinu predvodio je u utorak 31. prosinca u sisačkoj katedrali Uzvišenja sv. Križa sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s kancelarom Biskupije mons. Markom Cvitkušićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karačom, župnikom u miru preč. Alojzijem Petranovićem i vikarom katedralne župe vlč. Ivanom Faletarom.

Na početku mise, pozdravljajući okupljene biskup Košić je istaknuo kako ovom misom Bogu zahvaljujemo što nam je dao priliku svjedočiti o njemu i njegovoj ljubavi te što nas je sačuvao u trenucima kada nam je bilo teško, ali i da molimo Gospodina da nas ojača svojom milošću da i u sljedećoj godini možemo živjeti što je Njegova volja.

U homiliji preč. Karača, je između ostalog rekao kako čovjek kao da se upravo u ovim zadnjim satima stare godine osjeti u nekom novom raspoloženju, u nekom novom jačem ozračju nade, ali i kako mi na kraju ove 2013. godine svraćamo pogled prema onome što je prošlo. „Dobro je da napravimo i neku bilancu proteklog života, da vidimo jasnije nadu budućnosti“, poručio je preč. Karača te dodao kao bi tu bilancu trebali napraviti na osobnoj, obiteljskoj i razini šire zajednice društva i svijeta. „Mi se u suvremenom svijetu uvijek nalazimo pred izborom. Sada moramo u svojoj savjesti spoznati i opredijeliti se da znamo na što ćemo staviti naglasak u svojim ‘programima’ za iduću godinu. Stoga neka zadnji sati ove godine potaknu svakoga od nas da shvatimo kako možemo duhovno porasti – svaki pojedinac osobno, u obiteljima, u zajednicama. Neka nam Duh sveti pomogne shvatiti da svaki pojedinac kao osoba i svi zajedno moramo biti odgovorni za svoje vrijeme“, rekao je još propovjednik.

Na kraju biskup Košić je poručio okupljenima kako trebamo biti zahvalna srca jer nam je Gospodin darovao još jednu godinu, te kako smo u njoj primili mnoga dobra, ističući dolazak preč. Marka Karače u Sisak za katedralnog župnika.

Pin It on Pinterest