20. stu 2012.

Dan uoči izricanja pravomoćne presude za naše generale Mladena Markača i Antu Gotovinu diljem Lijepe naše održane su svete mise i bdjenja. I u novoproglašenom marijanskom svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću okupljeni vjernici, hrvatski branitelji, udruga HVIDRa, specijalne policije, obitelji poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Kloštar Ivanića i cijelog otoka Ivanića, te predstavnici općinskih vlasti 15. studenoga bili su jedno u molitvi. Svetu misu predvodio je upravitelj župe i rektor svetišta fra Tomislav Božiček, a kasnije i euharistijsko klanjanje. Okupljena se zajednica prisjetila i Bogu prikazala sve žrtve koje je podnio hrvatski narod, naši branitelji, te molila za oslobađanje naših generala iz Haaškog pritvora.

 

 

Velika radost nastupila je sljedećega dana kada smo vidjeli plod naših molitava, postova, zavjeta; naše vjere. Naši heroji su oslobođeni svake sumnje o bilo kakvoj krivnji, istina je pobijedila! Uistinu, bila je to velika radost za naš narod uoči obilježavanja najvećega stradanja hrvatskoga naroda u Domovinskom ratu – dana pada Vukovara i odvođenja civila i ranjenika iz vukovarske bolnice na stratište Ovčaru.

Neizmjerno zahvalni Bogu okupili smo se ponovno u ponedjeljak, 19. studenoga kako bismo iskazali hvalu i slavu Bogu za našu Domovinu. Poučeni primjerom naših generala, koji su zahvalili Bogu i prisustvovali svetoj misi, također okupili u velikom broju i zahvalili Bogu i Majci Milosrđa na uslišanim molitvama. Branitelji i udruge ustanovit će hodočasnički dan Majci Milosrđa uoči blagdana Velike Gospe.

Hrvatska je ponovno ujedinjena u molitvi!

(Lukrecija Špoljar)

Pin It on Pinterest