19. lip 2011.

MALONOGOMETNI TURNIR KRIZMANIKA SISAČKE BISKUPIJE 2011.
U ponedjeljak 20. lipnja odigrana je završnica malonogometnog turnira krizmanika Sisačke biskupije. Prije samih utakmica krizmanici su se okupili na misnom slavlju koje je predvodio vlč. Branko Koretić, povjerenik za pastoral mladih dok su u koncelebraciji sudjelovali vlč. Saša Jozić, župni vikar u Lasinji i vlč. Ivan Kljunić, župni vikar u župi Pohoda BDM u Sisku.

Na turniru su se okupile 4 najbolje momčadi iz svojih dekanata sa svojim predstavnicima i župnicima. Glinsko-petrinjski dekanat predstavljali su krizmanici iz župe Svetog Lovre iz Petrinje sa župnikom preč. Mariom Miglesom, Pokupsko-vukomerički, krizmanici iz župe Svetog Antuna Padovanskog iz Lasinja sa župnim vikarom vlč. Sašom Jozićem, Dubičko-kostajnički dekanat, krizmanici iz župe Svete Marije Magdalene iz Sunja sa župnikom vlč. Božom Pinjuhom i Sisački dekanat, krizmanici iz župe Pohoda BD Marije sa župnikom vlč. Brankom Koretićem. Utakmice su igrane po 10 min. Jedno poluvrijeme. Najbolja momčad bili su krizmanici iz župe Svetog Antuna Padovanskoga iz Lasinja.

Cilj ovoga turnira na prvom mjestu nije bio pobjeda, već da se naši krizmanici druže u zdravom duhu i tijelu, a ujedno da se stvora zajednica mladih te da ovakvi turniru budu svake godine održavani. Na prijedlog povjerenika Koretića, ove školske godine, po prvi puta je u Sisačkoj biskupiji odigran turnir između svih krizmanika po dekanatima. Isto tako, ta tradicija se namjerava provoditi i u budućnosti, ne samo sa skupinama krizmanika, već i sa srednjoškolcima istaknuo je povjerenik Koretić.

 

Vlč. Ivan Kljunić

Pin It on Pinterest