27. stu 2010.

Ivan Faletar iz Popovače i  Janko Lulić iz Odre sisačke primili su red đakonata po rukama mons. Vlade Košića sisačkog biskupa u subotu 27. studenog ove godine u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa. Na misi ređenja koncelebriralo je četrdesetak svećenika Sisačke biskupije predvođeni mons. Josipom Ćorićem, generalnim vikarom SB kao i poglavari Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa predvođeni mons. dr. Stjepanom Balobanom, rektorom, te brojni članovi rodbine i prijatelji ređenika ispunivši Sisačku katedralu do posljednjeg mjesta.

 

Obraćajući se kandidatima za red đakona Ivanu i Jakovu, biskup Vlado im je rekao kako si trebaju posvijestiti da su od Krista izabrani. To je velika milost, to je najvažnije u životu – slijediti onoga koji je Pastir dobri, koji život svoj daje iz ljubavi za nas.To je trajna vaša zadaća, dragi kandidati, da po svetom redu započnete dublje poznavanje Krista, da ga doživljavate u njegovoj Crkvi. Ona je njegovo Tijelo, ona je njegova ljubljena Zaručnica, ona je hram i boravište njegova Svetog Duha. Kako ćete to odsada dublje upoznavati Krista u Crkvi? Do sada ste u svojem teološkom studiju, Krista upoznavali u svetim bogoslovnim znanostima. Sada ćete tu spoznaju proširivati vlastitim iskustvom, u zajedništvu Crkve koja treba vaše služenje, vašu prisutnost, vašu molitvu, vaš dobar primjer poručio je biskup Vlado. 

Ljepoti euharistijskog slavlja i đakonskog ređenje uvelike su doprinijeli članovi Biskupijskog zbora predvođeni Jelenom Blašković, voditeljicom kao i Robertom Jakicom, orguljašem i bogoslovom, te asistencijom bogoslova i katedralnih ministranata. AS

Foto: Miroslav Kiš – Mimi

Pin It on Pinterest