10. velj 2011.

Internetske stranice Katehetskog ureda Sisačka biskupije otvorio je mons. Vlado Košić, sisački biskup u petak 11. veljače u Velikoj dvorani Pastoralnog centra katedralne župe Uzvišenja Svetoga Križa na portalu http://katehetski-ured.biskupija-sisak.hr/.

O stranicama koje je izradio Ivan Pleša a dizajn uredila Maja Sente govorila je s. Edita Čavar, v.d. ravnateljica Katehetskog ureda prezentirajući rad svoga Ureda te najavljujući prvu vjeronaučnu olimpijadu u koju će sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola s područja Sisačke biskupije a održat će se 18. veljače u sisačkoj osnovnoj školi 22. lipnja. Mr. Antun Sente, predstojnik ureda za odnose s javnošću protumačio je kako se izgled stranica oslanja na već postojeće stranice biskupije u kojima dominira sisačke svjetiljka iz 4. stoljeća pronađena na Sisačkom području a simbolizira svjetlo Kristovo koje prosvjetljuje čovjeka. Upravo je to i zadaća svih kateheta kao i katehetskog ureda.

FOTOGALERIJA

 

Vjeroučitelj Tomislav Siljadi koji je zajedno s vjeroučiteljem Marko Mihalićem ispunio stranice korisnim materijalima prezentirao je način korištenja stranica te sadržaj koji posjetitelj na njima može naći. Stranice žele služiti vjeroučiteljima sa svim potrebnim informacijama i materijalima za lakše održavanje vjeronauka u školi ali i za sve vjeroučitelje koji rade u župnoj katehezi. Stranice sadrže i sve potrebne pravilnike i propise Katehetskog ureda kao i Agencije za odgoj i obrazovanje, te mnoštvo korisnih linkova kao što su svetac dana, časoslov, nedjeljna i dnevna misna čitanja, fotogalerije te brojne prezentacije.

Osim korisnih informacija za vjeroučitelje stranice sadrže i pregršt korisnih i poticajnih materijala za vjeroučenike i sve koji žele rasti u vjeri. Ujedno žele poticati stvaralaštvo na način da će prezentirani učeničke radove i lijepo uređene učeničke panoe.

Otvorivši internetske stranice Katehetskog ureda Sisačke biskupije, biskup Vlado je zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi ovog novog medija Sisačke biskupije pod vodstvom Antun Sentea glavnog koordinatora izrade Stranica. AS

Pin It on Pinterest