10. lip 2013.

U subotu, 8. lipnja 2013. godine, održano je I. hodočašće Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (FRAMA) Majci Milosrđa u Kloštar Ivanić. Uz slavlje blagdana Bezgrešnog Srca Marijina članovi mjesnog bratstva OFS-a Kloštar Ivanića dali  su i doživotne zavjete. Hodočastiti su došli i molitvom podržati braću i sestre članovi OFS-a i Frame iz mjesnih bratstava Sjeverozapadnohrvatskog zagrebačkog područnog bratstva blaženog Alojzija Stepinca.

Hodočašće je započelo pobožnošću križnoga puta, a potom je održana svečana procesija sa tronom Majke Božje Kloštarske koji su nosili članovi Frame. Pred čudotvornom oltarskom slikom Majke Milosrđa upaljena je zavjetna spomen svijeća.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Tomislav Božiček uz koncelebraciju svećenika; fra Ante Perkovića, župnika i gvardijana iz Cernika, fra Josipa Vukoja, župnik iz Zagreba-Kozari-Bok, fra Željka Jurkovića, župnika iz Hrastovice i fra Petra Žagara, župnika iz Ćuntića. Doživotne zavjete u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda položilo je pet članova mjesnog bratstva Kloštar Ivanić. Njihove zavjete primila je ministra s. Anđelka Marčan.

Pin It on Pinterest