24. ruj 2012.

SISAČKA BISKUPIJA 
URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

JUTARNJI LIST 
UREDNIŠTVO

 

Poštovani,

Prema Zakonu o medijima NN 59/04, čl. 40., 41. i 42. tražimo objavu demantija neistinitih informacija i kleveta koje je u članku pod naslovom „KAPITALIZAM JEDE SVAČIJE SVECE“, objavljenog u tiskovini „Jutarnji list“, strana 33,  dana 15. rujna 2012. godine, kao autor, iznio Vaš novinar Jurica Pavičić.

Budući da se u spomenutom članku sisačkog biskupa Vladu Košića više puta naziva „nacibiskupom“ te se koristi formulacija da „druka za fašizam“, moramo istaknuti kako se radi o gruboj laži i izmišljotini kojom je na krajnje ružan i nedopustiv način oklevetan sisački biskup Vlado Košić. Naime, biskup Košić nije nikad, niti je na bilo koji način, promovirao fašizam niti se za njega zalagao. Naprotiv, u svojim propovijedima, pa tako i u spomenutoj u Zrinu, biskup Košić strogo osuđuje sve totalitarne režime i zalaže se za odavanje pijeteta svim žrtvama.

Ovom klevetom koja nema nikakve veze s istinom, ukaljana je časna novinarska profesija, a Vaš novinar Jurica Pavičić pokazao je krajnju neosjetljivost za činjenice i istinu.

S poštovanjem,

Stjepan Vego
predstojnik Ureda

Pin It on Pinterest