17. ožu 2018.

U petak 16. ožujka u katedralnoj župi Uzvišenja svetog Križa u Sisku održano je euharistijsko klanjanje od večernje do jutarnje mise. Molitveni sati započeli su čašćenjem relikvija sv. Ivana Pavla II. koje su u Katedralu donijeli članovi molitvene inicijative 40 dana za život – Sisak. Potom su molitvu Križnog puta animirali mladi župe u punoj Katedrali vjernika koji rado sudjeluju na ovoj pobožnosti.

Misno slavlje je predvodio kapelan vlč. Vedran Pejak – Pašić, a župnik preč. Marko Karača molitvom je započeo cjelonoćno euharistijsko klanjanje.

Razne skupine i pojedinci smjenjivali su se svakog sata u molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a svećenici su dio vremena bili na raspolaganju za sakrament pomirenja. Molilo se na razne nakane kako osobne, tako i za župu, Biskupiju, grad i cijeli svijet. Bilo je i onih koji su po prvi puta sudjelovali na ovakvom molitvenom zajedništvu zadovoljni što su mogli iskusiti ovakav način molitve. Klanjanje je završilo jutarnjim misnim slavljem u subotu kojeg je predvodio župnik.

Župljani su se na ovaj način počeli još intenzivnije pripremati za najveći blagdan Uskrs, svjedočeći da nas vrijeme u kojem smo sami, u molitvi, u slušanju Boga otvara njegovoj Ljubavi i pomaže da Mu predamo svoje želje, potrebe i zahvale.

MZ

Pin It on Pinterest