27. lip 2014.

Sisačka biskupija donirala je Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači medicinske uređaje kojima će se olakšati rad medicinskog osoblja i poboljšati kvaliteta liječenja pacijenata. Između ostalog Biskupija je u dogovoru s liječnicima nabavila kirurške aspiratore, EKG, krevete, toaletna kolica i antidekubitalne madrace ukupne vrijednosti 100 000 kuna. Uređaje je u petak 27. lipnja u prostorijama bolnice ravnateljici prim. Marini Kovač, dr. med. i njezinim suradnicima predao sisački biskup Vlado Košić.

Prilikom primopredaje sisačkom biskupu Vladi Košiću u ime svih pacijenata i djelatnika bolnice, zahvalila je ravnateljica Kovač, istaknuvši kako je ovo najveća pojedinačna donacija bolnici zadnjih petnaestak godina. Ravnateljica je upoznala okupljene sa svrhom uređaja, te naglasila kako su birani po principu trenutnih potreba u svakodnevnom radu i brizi, a bez ove donacije, iako su uređaji prijeko potrebni, bolnica bi ih teško sama nabavila.

Biskup Košić je istaknuo kako je ovo plod višegodišnje dobre suradnje između Biskupije i bolnice, te izrazio radost da Biskupija uz sve karitativne aktivnosti i na ovaj način može pomoći ovoj važnoj ustanovi za stanovnike cijele Biskupije, te njenim liječnicima i pacijentima.

Pin It on Pinterest