19. lis 2019.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 19. listopada u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Selima misno slavlje tijekom kojeg je krstio Davida peto dijete u obitelji Nikoline i Branka Mareković.

U homiliji biskup je rekao kako su brojna djeca znak da vjernici poštuju i bore se za život, a protiv kulture smrti. „Ovih dana u dvadesetak hrvatskih gradova, među kojima je i naš Sisak, traje molitvena akcija ’40 dana za život’. Mnogi volonteri mole pred bolnicama na nakanu da se svako začeto dijete rodi. Na žalost postoje i roditelji koji ne žele svoju djecu nego je odbacuju što je veliki grijeh. Osim što je grijeh trebamo biti svjesni da ako u našoj domovini neće biti djece, onda ona, kao ni naš narod i Crkva, nemaju budućnosti. Nama ne treba rata i drugih nevolja, kad je ovo najveća nevolja od svih. Lijepo je rekao jednom prilikom kardinal Josip Bozanić: ‘Narod koji se zatvara pred djecom, zatvara se pred budućnosti’. Molimo zato i mi da se sva začeta djeca rode, da budu prihvaćena s ljubavlju u svoje obitelji i odgajana u vjeri“, ustvrdio je biskup.

Biskup je i roditelje, kumove, rodbinu te okupljene vjernike pozvao da mole za novokrštenika da ga Gospodin ispuni svojom milošću kako bi postao dijete Božje i tako ušao u zajednicu vjernika, učenika Isusa Krista. „Čuli smo kako Isus govori o tome da će Duh Sveti ući u svakoga od nas tko ga priznaje i tko ga neće zanijekati, jer onoga koji priznanje njega i on će priznati pred anđelima Božjim na dan suda. Upravo je Duh Sveti onaj koji nas čini sposobnima da odgovorimo na taj Božji poziv jer on će u nama govoriti u teškoćama i kada će nas ljudi osuđivati i ne trebamo se bojati što ćemo govoriti jer Duh Sveti će nas poučiti. To je poruka koja je i za sve nas, a osobito za ovo malo dijete: da raste u vjeri snagom Duha Svetoga“, zaključio je biskup.

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Pin It on Pinterest