7. ruj 2014.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 6. rujna u kapeli sv. Josipa Radnika u Stupovači, župa Kutinska Slatina, svečano misno slavlje na kojem je podijelio sakrament krštenja Mariji Magdaleni, šestom djetetu obitelji Brekalo. U koncelebraciji bili su domaći župnik preč. Dragutin Papić i župni vikar vlč. Damir Ceković, a uz brojne vjernike na misi je sudjelovao i zbor mladih iz Kutine  „Madona Nives“.

Na početku, biskupa je pozdravio domaći župnik preč. Dragutin Papić izrazivši radost zbog ovog krštenja u župi koja sve više, kao i Hrvatska, nestaje jer se godišnje manje djece rađa nego što ljudi umire.

U homiliji biskup je tumačio Božju riječ te podsjetio kako je u Biskupiji aktualna Godina braka i obitelji u službi života. U nastavku, biskup je istaknuo da uz Isusa pobjeđujemo strah od života, kako kaže psalam 23: „Ti si sa mnom“. Isto tako, biskup navodi da ako smo mi lože na trsu, onda živimo božanskim životom i donosimo plodove, a po krštenju postajemo Kristovi sljedbenici. „Ovo krštenje je svjedočanstvo u župi, jer se obitelj Brekalo ne boje života. Ovo je radost cijele zajednice, župe, biskupije, Crkve i čitavog naroda. Potrebno je podupirati jedne druge molitvom da se rađa što više djece i radovati se tome.“, zaključio je biskup Košić.

 

 

Vesna Košak

Pin It on Pinterest