25. sij 2013.

Na izbornoj skupštini Hrvatskoga društva katoličkih novinara za predsjednika Društva izabran je Neno Kužina, za potpredsjednicu dr. Suzana Peran i za tajnicu Marija Belošević. Također su izabrani i članovi Upravnog i Nadzornog odbora i Suda časti. Skupština je održana 24. siječnja na svetkovinu sv. Franje Saleškoga u samostanu franjevaca-konventualaca na Svetomu Duhu.

Okupljenim novinarima iz cijele Crkve u Hrvata o ulozi i poslanju katoličkih novinara govorio je sisački biskup Vlado Košić, koji je predstavio ovogodišnju Papinu poruku za Svjetski dan sredstava društvene komunikacije. Na tragu misli iz te poruke, biskup Košić govorio je o društvenim mrežama kao mjestu susreta i mjestu evangelizacije te ukazao na važnost djelovanja katoličkih novinara kao promicatelja istine i radosne vijesti, kako u katoličkim tako i u svjetovnim medijima.

Biskupovo predavanje u cijelosti

Susret je zaključen zajedničkom misom u samostanskoj kapelici koju je uz sudjelovanje svećenika-novinara predslavio biskup Košić. Biskup je u propovijedi novinare potaknuo da slijede primjer svoga svetog zaštitnika Franje Saleškoga, djelujući iz ljubavi prema Kristu na dobro Crkve i bližnjega.

Pin It on Pinterest