30. ruj 2012.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 30. rujna u župi Pohoda BDM u Gori, budućem marijanskom svetištu Sisačke biskupije, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio malog Daria, deseto dijete Simuna i Tereze Deligegić.

U prigodnoj homiliji obraćajući se brojnim vjernicima, te obitelji i kumovima, biskup Košić je rekao kako biti član Isusove zajednice ujedno znači biti prorok i imati darove s kojima se po nama Kraljevstvo Božje učvršćuje i širi. Ljudi kada vide sreću kršćanske zajednice trebaju biti potaknuti Riječju Božjom, da i oni zažele prijateljstvo s Isusom, da i oni zažele biti Božji ljudi.

Biskup je istaknuo da je događaj krštenja desetog djeteta za ovu obitelj i župu življenje Božje riječi.„Nekada kada se samo govori riječ, ta riječ može biti potresna, ali i ne mora. Ako iza riječi stoji život, onda nekada i riječi nisu potrebne. Onda je život sam riječ, onda je život sam propovijed, govor koji se čuje, koji se zapaža i koji dira naše srce. Evo tako i činjenica da je obitelj Deligegić dobila deseto dijete i da je to dijete prihvatila u vjeri i da ga je donijela na krštenje da postane dijete Božje, član Crkve, je propovijed, govor koji govori o tome da je život Božji dar, da je život nešto lijepo što obitelji trebaju velikodušno i radosno prihvaćati, da trebaju poštivati svetost života i da se svi trebamo radovati djeci“.

Na kraju misnog slavlja biskup je još jednom čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju darovavši im pritom prigodne darove, a čestitkama se pridružio i domaći župnik vlč. Paško Glasnović.

Pin It on Pinterest