15. lip 2012.

Na svetkovinu Prečistog srca Blažene Djevice Marije, u subotu 16. lipnja, vojni ordinarij Juraj Jezerinac predvodio je misno slavlje u istoimenoj samostanskoj kapeli školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u Kloštar-Ivaniću. U slavlju kojim je proslavljena i 70. obljetnica postojanja Provincije redovnicama iz samostana u Kloštar-Ivaniću pridružile su se i sestre iz provincijskih kuća u Zagrebu.

U homiliji biskup Jezerinac je potaknuo sestre na razmišljanje o najvećoj Ženi među ženama, Mariji. Istaknuo je da pravo dostojanstvo i blaženstvo žene nije toliko biološko žensko postojanje, već je ono u slušanju Božje Riječi. Pozvao je redovnice da intenzivnije žive evanđeoski život, stavljajući svoj život u službu kraljevstva Božjega, da oduševljenom ljubavlju žive načinom života koji je živio Isus Krist i Djevica Marija. Crkva vas poziva da se kao Bogu posvećene osobe, kao sestre franjevke, više nego ikada usredotočite na Gospodinovo lice, kao što je to činila Marija, rekao je, dodavši da Kristovo lice treba razmatrati u Riječi Božjoj i sakramentima, u svojoj Crkvi, u zajednicama onih koji su sabrani u Njegovo ime, u redovničkom pomlatku, u starim i nemoćnim sestrama koje se nalaze pri kraju svojih snaga, koje trpe, prikazujući svoju žrtvu za život Crkve, u svakoj osobi, posebno onoj koja je potrebna naše pomoći. Bog vas je pozvao da mu služite u redovničkom pozivu i ako vam bude stalno pred očima istina da nas Bog ljubi, moći ćete poput Marije čista srca uzvratiti ljubavlju prema Bogu, rekao je biskup, te podsjetio kako zato i molimo: “Isuse blaga i ponizna srca učini srce naše po srcu Tvome. Slatko Srce Marijino budi naše spasenje”. Misno slavlje pjevanjem je uveličao Zbor sestara, novakinja i postulantica pod ravnanjem s. Fabiole Bobaš.

Biskupu Jezerincu zahvalila je kućna predstojnica s. Martina Dragičević, te mu uručila dar kućne radinosti: izvezeni hrvatski grb i svijeću s njegovim biskupskim geslom i logotipom. S. Ljubica Stjepanović, provincijska savjetnica, biskupa je ukratko upoznala s životom i djelovanjem Provincije.

Pin It on Pinterest