14. lip 2013.

Nakon duhovne priprave kroz trinaest utoraka, svečanim misnim slavljima od kojih je središnje predvodio mons. Vlado Košić, sisački biskup, župa sv. Antuna Pustinjaka iz Odre Sisačke proslavila je blagdan sv. Antuna Padovanskog, suzaštitnika župe.

U koncelebraciji su se nalazili preč. Mato Sukalić, dekan Sisačko-pešćeničkog dekanata, vlč. Ivica Mađer, sisački katedralni župnik, vlč. Mato Malekinušić, župnik u Martinskoj Vesi i domaći župnik vlč. Mladen Vuk.

Preko tisuću župljana i vjernika šireg sisačkog područja poslušalo je propovijed biskupa Košića u kojoj je nadahnuto progovorio o životu sv. Antuna koji se posebno štuje na ovom području, objašnjavajući kako je potrebno slijediti vjeru ovog sveca koji se u potpunosti predavao Bogu.

Na kraju misnog slavlja nastavila se tradicija odavanja priznanja za dugogodišnji predani rad u župi koje je ovog puta dobila gđa. Ana Hrkovac. Ovakva priznanja pred župnom zajednicom nisu samo poticaj drugima za predaniji župni život, već i nagrada onima koji samozatajno svojim radom i molitvama pridonose rastu i razvitku župe i župnog života.

Blagoslovom i ophodom oko kipa sv. Antuna u župnoj crkvi završilo je misno slavlje kojeg je glazbom animirao župni zbor pod ravnanjem Maje Golub i orguljašice Ivančice Klarić.

Nakon mnoštva kolača koje su priredile župljanke kao okrjepu svima koji su se te večeri hodočastili sv. Antunu, uslijedilo je kulturno-umjetnički dio programa gdje su prvo nastupili članovi KUDa  Hrvatsko srce Odra – Žabno, a nakon njih su nastupili poznati hrvatski mariachi bend Los Caballeros koji su održali koncert do kasno u noć na radost svih okupljenih.

Zahvaljujući svima koji su pomogli u pripremi za ovaj blagdan i pogotovo za održavanje koncerta Los Caballerosa, župnik Mladen Vuk je istaknuo kako se vidjelo da glazba osim što je univerzalni jezik koji razumiju svi ljudi na svijetu, služi zbližavanju osoba bez obzira na dob, porijeklo ili glazbenu naobrazbu.

Nakon koncerta glazbeni gosti strpljivo su pozirali sa svima koji su htjeli imati posebnu fotografiju, objašnjavali sve o svojim instrumentima, odjeći koju nose, dopuštali da se proba nositi i njihov šešir, a s posebnom ljubavlju govorili o glazbi koju izvode, što je izraz posebnog poštovanja prema publici kojeg su svi i osjetili te večeri. Da i sami uživaju na koncertu moglo se vidjeti kada su uz sviranje i zaplesali.

Pin It on Pinterest