14. lip 2018.

U srijedu, 13. lipnja župa Odra Sisačka proslavila je svoga suzaštitnika sv. Antuna Padovanskog. Za ovaj radosni događaj župljani su se pripremali kroz 13 utoraka sv. Antunu koje je predvodio župnik imajući duhovne nagovore i poslije Mise prigodne filmove uz temu samih propovijedi.

Trodnevnu pripravu započeli smo u Nedjelju 10.6 sa sv. Misom u 10 sati koju je predvodio župnik a na Misi su prisustvovali nogometaši župe koji su primili blagoslov nakon Mise te  su u sklopu župnog Proštenja igrali I. malonogometni turnir sv. Antuna, nakon odigranog turnira u 19 sati proslavili smo sv. Misu zahvale koju je predvodio vlč. Ivan Grbešić župnik sv. Marije – Sisak, te su na toj isi prisustvovali gosti iz KUD-ova „ HRASTOVICA“ i „ POKUPLJANKE “ – Brest uz doaći KUD „ HRVATSKO SRCE“ ODRA – ŽABNO, koji su nakon Mise pred crkvom na otvorenom izveli prigodni program pjesme i plesove kraja iz kojih dolaze.  Drugi dan priprave sv. Misu predvodio je vlč. Ivica Mađer župnik u Glini, a nakon sv. Mise odigrana je revijalna utakica između župljana župe Odra Sisačka i Hrvatske Svećeničke nogometne reprezentacije. Treći dan priprave sv. Misu predvodio je fra Ivan Marija Lotar a sv. Misu pjevao je „ KVIRIN“ – Sisak, nakon Mise uslijedio je susret zborova   te su pjese izvodili redom: zbor župe SELA, „KVIRIN“, sestre Katarina i Barbara AHEL, te župni zbor Odre Sisačke.

Sam dan proslave 13. Lipnja sv. Misu u 11 sati predvodio je Mihill Gojani uz svećenike Vlč. Matu Sukalić, vlč. Tugomila Radiček, preč. Milana Begić, vlč. Vedrana  Pejak  – Pašić i domaći župnik vlč. Saša Jozić. U Svojoj propovijedi vlč. Mihil osvrnuo se na predanje i povjerenje Bogu, Božjoj Riječi, te govoreći i mnogim bajkama današnjeg svijeta kojima ljudi vjeruju pozvao je okupljene hodočasnike neka poput sv. Antuna povjeruju Bogu te da je potrebno u današnjem vremenu moliti i  predavati Bogu naše obitelji, mlade i domovinu, nakon Mise vlč. Mihill blagoslovio je školsku djecu koja su u pratnji svojih učitelja bili prisutni na Misi. Svečanu sv. Misu u 19 sati predvodio je mons. Zdravko Novak uz domačeg žuonika Sašu Jozić, vlč. Ivicu Šimunović župnika u Martinskoj Vesi i Ivana Grbešić župnika u sv. Mariji- Sisak. U svojoj propovijedi mons. Zdravko osvrnuo se na život sv. Antuna te potaknuo hodočasnike da se ne boje biti danas kršćani koji će slijediti Istinu i nju svjedočiti svoji životom i svoji radom, te da u svojoj molitvi uvijek imaju predanje svojih bližnjih i sebe u Božje ruke.

Nakon sv. Mise uslijedila je zahvala župnika na pomoći u organizaciji i donacijama, te je mons. Zdravko blagoslovio djecu i poveo u zavjetni ophod u crkvu, nakon čega je slijedila okrepa i podjela gulaša od divljači i pića na prostorima crkve na otvorenom.

 Pin It on Pinterest