14. lip 2015.

Nakon duhovne priprave kroz trinaest utoraka, župa sv. Antuna Pustinjaka u Odri Sisačkoj svečano je u subotu 13. lipnja proslavila blagdan svog suzaštitnika sv. Antuna Padovanskog. Središnje svečano misno slavlje predvodio je o. Dario Tokić, OCD, u zajedništvu s župnikom iz Lekenika preč. Tugomilom Radičekom, dekanom Sisačko-pešćeničkog dekanata i župnikom iz Sela preč. Matom Sukalićem i domaćim župnikom vlč. Mladenom Vukom.

U homiliji o. Tokić je istaknuo kako pročitano Evanđelje poziva sve da budu učenici Kristovi, i oni koji će naviještati Riječ Božju riječima i djelima. „Primjer takvoga navjestitelja je i svetac kojeg danas slavimo sv. Antun Padovanski. On je govorio svima da poučavaju i objašnjavaju riječima, ali djela neka govore. Već je to odavno poznato i sam Isus je prigovarao farizejima zato što su lijepo govori, ali djela nisu svjedočila i potvrđivala taj govor. Zato nas Crkva danas očito poziva da postanemo autentični navjestitelji Evanđelja i propovjednici Božje istine, tamo gdje živimo i jesmo“, rekao je propovjednik te dodao kako gledajući život sv. Antuna možemo mnogo toga načuti od njega, te u svakom trenutku pronaći poruku aktualnu i za nas danas, a jedna od njih je svakako da je moguće propovijedati Evanđelje i učiniti ovaj svijet boljim mjestom za življenje i to počevši od vlastitog doma uzvraćajući ljubav i dobrotu onima koji nas vole.

Nakon popričesne molitve vlč. Vuk zahvalio je svima na uloženom trudu u ovo slavlje, a misa je završila procesijom i ophodom oko kipa sv. Antuna u župnoj crkvi.


Pin It on Pinterest