14. lip 2015.

Večernjom misom, u subotu 13. lipnja, župa Ilova, posvećena Prečistom Srcu Marijinu svečano je proslavila svoj blagdan. Misno slavlje u dvorištu župne crkve predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Sudionike misnog zajedništva pozdravio je domaći župnik Ilove vlč. Dražen Lauc. U koncelebraciji, a što je slavlju dalo značaj širi od župskog obilježja, bili su: dekan Kutinskog dekanata i župnik iz Repušnice preč. Ivan Benković, kutinski župnik i kanonik preč. Dragutin Papić, župnik iz Popovače vlč. Mato Draganović, župnik iz Gornje Jelenske vlč. Marijan Koren, a nazočili su i braća Krunoslav Crkvenac i Jerouz Hayohay iz Družbe Sinova Bezgrješne iz Kutine.

U homiliji biskup je napomenuo kako je sva sudbina Crkve u ostvarenju Blažene Djevice Marije. Marija treba biti uzor svima osobito građanima naše Domovine. “Marija je prepoznatljiva po svojem bezgrješnom, ali i hrabrom srcu, jer je u svemu slijedila Božju volju i vjerovala u Njegovu providnost”, istaknuo je još biskup Košić.

Svetkovina u Ilovi bila je primjer kako učvrstiti vjeru, ljubav i ufanje u Mariju što se osjetilo i poslije euharistije u svečanoj procesiji u kojoj su sudjelovali KUD Husain i KUD Ilova.

(Vesna Košak)

Pin It on Pinterest