10. pro 2010.

200-tinjak mladih sudjelovalo je na tradicionalnom Adventskom koncertu zborova mladih Sisačkog dekanata u crkvi Svetog Kvirina u Sisku u subotu 11. prosinca 2010. godine. Tom prigodom izveli su tradicionalne adventske pjesme s mladenačkim aranžmanima te suvremene duhovne pjesme od kojih su neke i autorske.

 

Na kraju koncerta prisutnim izvođačima i okupljenom mnoštvu koje je u potpunosti ispunilo crkvu Svetog Kvirina obratio se mons. dr. Vlado Košić, sisački biskup istaknuvši kako su na ovaj način mladi svima adventsku pripremu za Božić učinili plodonosnijom, te im zahvalio na trudu oko izvođenja i organiziranja koncerta.

Domaći župnik i sisački dekan preč. Zdravko Novak istaknuo je kako je ovo lijepa priprema za osnivanje biskupijskog zbora mladih koji će animirati pjevanje na SHKM 2012. u Sisku.

 

Nastupili su sisački zborovi: Križ ljubavi, zbor mladih katedralni župe u Sisku, Susret, zbor mladih župe Pohoda BDM, zbor mladih župe Bl. Alojzija Stepinca, zbor mladih župe Svetog Josipa Radnika, zbor mladih župe Svetog Antuna Pustinjaka i zbor mladih župe Svetog Kvirina, zatim zbor mladih župe Svetog Martina iz Martinske Vesi, zbor mladih župe Svetog Bartola iz Hrastovice i zbor mladih iz župe Svetog Lovre iz Petrinje.

Nakon koncerta za sve mlade pripremljen je prigodni domjenak te prijateljsko druženje uz tamburaše u Pastoralnom centru župe Svetog Kvirina. AS

Foto: Stjepan Vego

Pin It on Pinterest